Miazma - Reakciómód - II. Negyed (közös és nem anyagi)

 A második vagy MI kvadránsba a homeopátiás tanulmányaimból a Reakciómód (miazmák, stációk) elméletet helyeztem. Lényegében itt egy egyén egy másik egyénnel illetve egy egyén és egy társadalom egymásra hatásáról van szó.
Hahnemann a homeopátia megalapítója 4 miazmáról (reakció módról beszélt): akut, pszóra, szikotikus, szifilitikus. Mint látható betegségtípusokról nevezte el. Később a miazmák száma nőtt, Sankaran 10-ről beszél ( akut, pszóra, tifoid, ringworm, malária, szikótikus, tuberkulotikus, lepra, cancer /rák/, szifilitikus). Ő is megtartotta a betegségekről való elnevezést. Sankaran egy síkban egymásra hatva ábrázolja a miazmákat. Jan Scholten a periódusos rendszer oszlopaiból kiindulva inkább stációkról (18 stációról , mivel 18 oszlop van) beszél. Véleménye szerint van egy felépűlő ág 1-10 oszlop és egy leszálló ág 11-18 oszlop (érdekes módon az előzőekben a testet felépítő és lebontó mechanizmusokról írtam, de megemlíthetem a születés és a halál változását /pl. buddhista szemlélettel a körforgását/). A miazma nevek mellé ( 1-akut, 2-tífusz, 3-ringworm, 5-malária, 10-szikózis, 12-carcinoma, 15-tuberkulózis, 16-lepra, 17-szifilisz) újabb neveket adott (8-feszültség, 13-mycosis, 14-atrophia, 18-alvás). A hagyományos Mengyelejev periodusos rendszert átalakította úgy, hogy a B, Al a 3. oszlopba a C, Si a 10. oszlopba került. Így nem az elektronpálya felépülést érzékelteti, hanem a pszichés tulajdonsákokat egyeztette az oszlopokkal.
Így Sankaran és Scholten is azt állítja, hogy a soroknak és oszlopoknak logikus rendszere van (tehát a homeopátiának tudományos rendszere van).
A szer keresés ezen az alapon gyakorlati eredményekkel jár.
Az elmélet után nézzünk egy kis gyakorlatot:
A hagyományos orvoslásban is fogalmaznak úgy, hogy nem DNS-hez kötődő öröklődés:
- Kísérlet papucsálatkákkal ( röviden : a csillókat tartalmazó sejthártyát kivágták, majd fordítva visszahelyezték. Osztódás után egyes sejtekben az eredeti, másokban a „megfordított” sejthártya darabbal jöttek létre papucsállatkák holott a DNS-hez nem nyúltak, „testi” sérülést okoztak a beavatkozással.)
- Ha egy terhes nőt néha bizonyos baleset ér, a gyermekében ugyan azon a helyen hasonló bőrelváltozás figyelhető meg, mint a baleset után az anyán.

2012. szeptember 21-23-án részt vettem a MHOE Grant Bentley tanfolyamán. számomra Ő fogalmazta meg Hahnemann után legjobban a Miazmák lényegét. Most röviden a tanfolyam összefoglalóját írom le:

 

Miazmák (Samuel Hahnemann elnevezése szerint)

A miazma modell Grant Bentley szerint (színekkel elnevezve)

 

A miazma egy védekező mechanizmus. A védekező mechanizmus önmagunk megvédésének energetikai módja bármely stresszel szemben, mely krónikus betegséget idézhet elő. Az energia mozgás. Hahnemann a homeopátia első publikálásai között említett 3 miazmát, amely megfelel a természeti eredetű 3 elsődleges energia mozgással. A három univerzális erő a következő, ha a háromdimenziós fizikai univerzumból indulunk ki:

Kifelé irányuló energia           Pszóra /S.H./             Sárga /G.B./    elektron          Nap
Körkörös energia                  Szikózis /S.H./           Piros /G.B./     neutron           bolygóciklus
Befelé irányuló energia          Szifilisz S.H./             Kék /G.B./       proton             nehézségi erő

 

Valamennyien ebből a három energiából állunk. Ennek ellenére egyéniek vagyunk és meg van a saját specifikus energiánk. Hahnemann fogalmazta meg, hogy amikor egy energia dominálja az összes többit, akkor ez a legerősebb energia. Amikor 2 vagy 3 egyforma erősségű energia lép érintkezésbe egymással, akkor összekapcsolódnak és új energiát formálnak.

Ha ebből kiindulva matematikailag kiszámoljuk, akkor 3 elsődleges, 3 kettős és 1 hármas miazma létezik, azaz összesen 7. Grant Bentley színkódjaival ezek a következők:

Kifelé irányuló energia a domináns                                                                  SÁRGA
Körkörös energia a domináns                                                                          PIROS
Befelé irányuló energia a domináns                                                                 KÉK
Kifelé és befelé irányuló energia egyforma erős                  Reakció                   ZÖLD
Körkörös és kifelé irányuló energia egyforma erős              Ellenállás                NARANCSSÁRGA
Körkörös és befelé irányuló energia egyforma erős             Tér                          LILA   
 Körkörös, kifelé és befelé irányuló energia egyforma erős   Egység                    BARNAA nem fertőző krónikus betegség lefolyásának modellje G.B. szerint a következő (a miazma egy védekező modell):

Öröklötten gyenge területek
            Stressz & energia kimerülése
   
                       Specifikus védekező mechanizmusok aktiválódása (Miazmák)
                                   Jelek és tünetek (Energetikai kimerülés-homepátia már adható)
                                               Patológia (szöveti, szervi károsodások – rossz energetikai áramlások következtében - allopátiás orvosi kezelés helye, mert a diagnózishoz elváltozások kellenek)

A miazmatikus (energiás) védekező mechanizmusunk testünk szerves része.

A fizikai testünk anyagból van, de ha mi egyben energiák is vagyunk, akkor védekező mechanizmusunk is egy speciális típusú energiát tartalmaz.

Tehát gyógyítani is specifikus energiával tudunk. A „gyógyszernek” nem anyagnak, hanem „energiának” kell lenni.
A homeopátiás szerek energiák (dinamizáltak). Egyediek, specifikusak, és gyengédek (nagy hígításúak - C12 felett „anyagtalanok”).
Grant Bentley folyamatosan dolgozik a homeopátiás szerek besorolásán a 7 miazmába. A gyakorlati munkát nagyban segíti, hogy az elmúlt 12 évben kidolgozta annak módszerét, hogy az emberek arcán megjelennek a segítő, védekező mechanizmusunk (miazmánk) lenyomata. Kidolgozott egy gyakorlati módszert: HFA = Homeopatic Facial Analysis = Homeopátiás Miazmatikus Arcelemzés

A hahnemanni klasszikus homeopátiás elvek szerinti repertorizálással (szerkereséssel) a homeopata a szerválasztáskor biztos lehet a beteg színnel kódolt miazmatikus védekező mechanizmusában, mert a HFA-val ez meghatározható, így ehhez illő homeopátiás szert kell választania.

A hagyományos orvoslás a károsodásokból indul ki, és a bekövetkezett szervi elváltozásokat kezeli (serkent, gátol, pótol). A homeopátia már a jelekből, tünetekből képes elindítani a kezelést, nem kell megvárni a sejti, szöveti, szervi károsodásokat.

Összefoglalva a nem fertőző krónikus betegségben szenvedő betegnél :
A klasszikus (Hahnemann féle) homeopátiás, alkati és egyben miazmatikus kezelés lényege, hogy a szervezet lemerült, kimerült energetikai védekezését megerősítjük azzal az EGY homeopátiás szerrel, amely a leginkább specifikus az adott embernek. Tehát a homeopátiás szer nem avatkozik be az ember biokémiai folyamataiba (nincs benne „anyag” /higított és dinamizált/, csak „energia” ), mint a hagyományos gyógyszerek, hanem a saját energetikai védekező mechanizmusát erősítve eléri, hogy a szervezet saját maga javítja ki a helytelen energia áramlásból, lemerülésből adódó sejti-, szöveti és szervi károsodásokat a saját homeosztázisán keresztül, amíg nincsenek végleges anatómiai elváltozások.